SINJSKO PUČKO KAZALIŠTE

ˇAko imate makar jedan osmijeh,poklonite ga ljudima koje voliteˇ

O nama

Ciljevi

Sinjsko pučko kazalište(SPK) osnovano je 1956.godine s idejom da se stvori reprezentativna umjetnička institucija koja će okupiti najbolje amaterske glumce Sinja i okolice.

Osnovni cilj SPK-a je promicanje i unapređivanje dramske kulture na području dramskih umjetnosti,razvijanje svijesti o vrijednosti kazališta u svim njegovim oblicima,dijeljenje radosti za kazalište s drugima, promicanje Hrvatske tradicijske kulture i baštine te očuvanje Hrvatskog nacionalnog identiteta.

Misije i vizije

Misija Sinjskog pučkog kazališta je promicanje kulture na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini u svim segmentima društva.
Naša je vizija ostvarivanje uspješnih kulturno-umjetničkih projekata koji čuvaju Hrvatsku kulturnu baštinu i unapređuju kvalitetu života građana.

Sinjsko pučko kazalište-Događaji

‘Alkarska nevista’ oduševila publiku!

Publika u Sinju imala je jedinstveno kazališno iskustvo u petak navečer.

Priča o obitelji, ljubavi, ljubavi i Alki. Trgovina se nalazi u povijesnoj godini 1715. godine i opisuje snagu žene Cetinjskog podneblja koja radi kako bi zadržala najvredniju stvar koju ima, njezina obitelj.
Tekst Alka nevista za potrebe show Sinjske narodne kazališne dramaturgije je krivotvoreni dramatičar i dramaturg Olje Lozica , te adaptaciju teksta i režiji Željka Viculin .

Među brojnim publikama bili su roditelji autora teksta Igor Knižek, koji nije mogao prisustvovati emisiji jer radi u Irskoj. Njegova majka, Meri Knižek  , pročitao je svoje pismo na kraju programa, zahvalivši Kazalištu Sinjsko kazalište koje je prepoznalo vrijednost njegovog teksta.

Na izvrsnoj izvedbi glumice su čestitale gradonačelniku Sinje Kristine  Križanac .


Velika Gospa

U srijedu, 15. kolovoz 2018, Sinj i mnogi hodočasnici ljudi proslavila je blagdan svog zaštitnika - na Čudotvorne Gospe Sinjske čija je prilika za sudjelovanje i provođenje Gospinu sliku nije propustio ni članovi Sinjskog folklornoga kazališta.


Pogledajte korake u nastavku.

Sajam mogućnosti 2018.-Sinj

Sinjski kazalištarci sudjelovali na Sajmu mogućnosti 2018.

ˇMeđunarodni festivaliˇ

Snjeguljice na međunarodnim festivalima,Šid,Županja,Vitez

Izvršenje Sedam Snjeguljica i patuljak  s velikim uspjehom nastupao na međunarodnim festivalima u nadi (HR), Sid (SRB) i Vitez (Bosna i Hercegovina).

Županja

Vitez

Nove predstave- čitaće probe

"Božićni pokloni"

"Čudnovate zgode šegrta Hlapića"

"Adio pameti"

Velika Gospa-fotogalerija

Alkarska nevista

Alkarska nevista 2

Kontakt

Željko Viculin
Predsjednik
+385 95 912 3927
Dinko Franchini
Potpredsjednik
+385 99 759 6602

Predstava "Alkarska nevista"

VRH